fbpx
  • English
  • Italiano

Abbadia di Fiastra Marche Italy

De abdij van Fiastra, vlakbij de yogaschool

Accommodatie in het natuurreservaat van de abdij

Vrede, stilte en indrukwekkende architectuur

Yogalessen in de yogaschool “Scuola Yoga

Volledig uitgeruste yogazaal, Scuola Yoga

Yoga in het mooie park van de Fiastra abdij

Excursie basiliek van Sint Nikolaas in Tolentino

Yoga in het park van abdij van Fiastra natuurpark

Excursie naar de zee tijdens de yoga vakantie Marche

Yoga


De yogalessen – de IYENGAR® Yoga methode

Het soort yoga dat wordt beoefend is IYENGAR® Yoga. Een duidelijke uitleg van deze methode vind je via deze link. Tijdens de lessen worden de klassieke yoga asana’s (posities) beoefend en door middel van specifieke sequenties worden blokkages verwijderd waardoor lichaam en geest in balans worden gebracht.

Bij deze vorm van yoga wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals dekens, blokken, stoelen, en gordels.  De lessen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en voor ieder fysiek vermogen en open voor beginners en voor ervaren yogabeoefenaars.

We doen staande posities (uitlijning en weerstand), vooroverbuigingen (flexibiliteit en uitstrekken), achteroverbuigingen (vitaliteit en tonus), omgekeerde posities (nieuwe energie en stabiliteit) en passieve posities (ontspanning en herstel).

Het einde van de les is gewijd aan ontspanning.

Tijdens de week worden de lessen langzaam opgebouwd en ieder werkt op zijn of haar eigen niveau.

In de lessen is veel persoonlijke aandacht en uitgebreid de tijd voor de uitleg van de verschillende asana’s.  Deze aanpak en het ervaren van de uitwerking ervan op je lichaam,  geeft een nieuwe impuls aan je persoonlijke yogabeoefening.

Het beoefenen van yoga is een manier om jezelf te ontmoeten en om jezelf te (te leren) respecten, je grenzen te (v)erkennen en om deze vervolgens met liefdevolle aandacht te verleggen. Met de woorden van de grote yogameester B.K.S. Iyengar: ” Vele soorten van fysieke oefeningen zijn competitief. Yoga, zelfs als het niet competitief is, vergt veel inspanning. De inzet is afhankelijk van je wilskracht: het is een competitie tussen jezelf en je eigen lichaam “.

De wereldberoemde yogaleraar B.K.S. Iyengar  inspireert studenten van over de hele wereld. Meer informatie over hem vind je op zijn website. Of via de B.K.S. Iyengar Yoga Vereniging Nederland.

De yoga lerares

Phaedra De Zeeuw, gecertificeerde IYENGAR® Yoga lerares Intermediate Junior I, begint met yoga beoefenen in 1998 bij de senior lerares Jeanne Buntix in Amsterdam, één van de eerste leraressen in Nederland die direct door B.K.S. Iyengar opgeleid was.

Na het behalen van haar bul in Kunstgeschiedenis en Archeologie verhuist Phaedra (MA) in 2000 met haar gezin naar Italië en gaat verder met het beoefenen van IYENGAR® Yoga bij Antonella Luminati in Recanati. Ze heeft met succes de lerarenopleiding afgerond in 2016 bij Martina Alessio en Paola Porta Casucci in Florence, beiden senior leraren van “Light on Yoga Italia”, de vereniging die de leer van de meester B.K.S. Iyengar verspreidt in Italië.

Phaedra is ingeschreven als lerares Intermediate Junior I bij de vereniging “Light on Yoga Italia” en de B.K.S. Iyengar Yoga Vereniging Nederland.  Ze is oprichtster van de yogaschool  “Scuola Yoga“, in Sforzacosta (Macerata), in de regio Marche in het hart van Italië. Ze is blij en dankbaar zich te wijden aan de beoefening en het lesgeven van yoga.

 

 

Phaedra De Zeeuw - Yoga Marche Italy

Voor informatie en inschrijvingen stuur een email naar info@yoga-vacanza.com of bel me: +39.334.3295197 (in het Nederlands, Engels of Italiaans).

Sinds 2000 werkt en woont de oprichtster van Yoga Vacanza Phaedra de Zeeuw in Italië, ze wijdt zichzelf met liefde en vreugde aan de wekelijkse yogalessen die ze het hele jaar door geeft en aan de yogavakanties tijdens de warme zomermaanden.

Zij verwelkomt je in Italië en deelt graag haar liefde voor dit prachtige land. Haar ervaring als kunsthistorica en organisator van culturele reizen in Italië geeft ze graag door tijdens de facultatieve excursies  in de yogavakantie. Daarnaast brengt ze je naar mooie plekken in de natuur voor een wandeling, om te zonnen of te zwemmen.

 

Yoga vakanties in Italië


 

Yogavakantie Italie – Yoga Italie vakantie

Ook deze lente en zomer biedt de Nederlandse yogalerares Phaedra de Zeeuw vanaf haar yogaschool in Macerata, Marche, Italië yogaweken aan voor wie open staat voor verdieping, voor wie nieuwe energie wil krijgen en voor wie op zoek is naar ontspanning.

De weken zijn bedoeld voor iedereen die met plezier yoga wil beoefenen in een warme omgeving, daarbij geniet van rust en stilte en zich wil laten inspireren door de schoonheid, de prachtige  natuur, het heerlijke eten en goed gezelschap.

 

De yogaschool

De yogalessen vinden plaats in de ruime yogaschool en in het prachtige natuurreservaat van de Abdij van Fiastra (5 minuten met de auto vanaf de yogaschool). Je kunt jezelf hier onderdompelen in de vredige atmosfeer van spiritualiteit en de schoonheid van de natuur.

De yogaschool  Scuola Yoga A.s.d. is gelegen vlakbij het Natuurpark van de Fiastra Abdij, in de regio Marche, in Italie, in het dorp Sforzacosta net buiten de historische stad Macerata. De yogaschool is vijf minuten rijden van het natuurpark dat omgeven is door groene heuvels, eeuwenoude bossen en prachtige natuur.

De yogaschool is volledig uitgerust met yoga props, zoals yogamatten, houten blokken, riemen, koorden, kussens, dekens en yogastoelen.

 

 

Excursies in Marche Italië


Rondleidingen en excursies in Marche, Italië

De yogavakantie is inclusief optionele activiteiten; yogalessen en wandelingen in het natuurpark van de abdij van Fiastra, een excursie naar de Sibellijnse bergen waar je heerlijk kunt zwemmen in het turquoise blauwe meer, naar de zee of naar Assisi.

 

Bezoek kunststeden en monumenten

Marche is rijk aan kunstschatten, het is bekend om het inspirerende landschap en de geboorteplaats van voorname persoonlijkheden (waaronder de Renaissance schilder Rafaël).

Maar dit mooie, rustige Marche gebied is nog onbekend bij velen! De charme van de Marche is het (boeren)landschap met zonnige velden en groene heuvels, historische steden vaak op de top van een heuvel, met kostbare kerken en grote kathedralen; en ook afgelegen, middeleeuwse dorpjes, in het bereik van bekende plaatsen zoals Assisi, Urbino, Perugia en Ascoli Piceno.

Tijdens de yogavakantie in Marche Italie geeft Phaedra graag informatie over de omgeving en over de inspirerende evenementen van het seizoen.   

 

Musiek Festivals en Concerten

In de zomer kun je genieten van (openlucht) concerten, Muziek Festivals, Opera in de arena van het Sferisterio Theater in Macerata of het Romeinse theater van Urbisaglia. Deelnemers aan de yoga vakantie in Marche, Italië ontvangen bij aankomst informatie over het seizoen.

 

Standen in Marche, Italie

Heerlijk genieten van de zon op je huid, het geluid van de kabbelende golven, de geur van zand en zee en in rust bijtanken, dat kan op een van de mooie stranden aan de Adriatische kust.  Al binnen 20 minuten zijn verschillende aantrekkelijke strandplaatsen zoals Civitanova Marche, Porto Recanati en Numana met strandtenten waar je heerlijke verse visgerechten kunt proeven, luisteren naar live music in bars of dansen in disco’s op het strand.

Voor de mooiste en rustige stranden ‘le due sorelle’ en ‘sassi neri’ reis je naar het Natuurpark van de Conero, met ongerepte stranden middenin de natuur met waanzinnige vergezichten vanaf de rotsen, prachtig!

 

 

 

 

® gebruikt met toestemming van Geeta S. Iyengar en Prashant S. Iyengar, merkeigenaren

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestDeliciousEmailShare