fbpx
  • English
  • Italiano

Plekken die je goed laten voelen

 

Plekken die je goed laten voelen, ruimtes die bedacht zijn door architecten om de ziel te verheffen. De regio Marche in Italië is er vol van, al op 5 minuten afstand van de yogaschool ligt het vroeg middeleeuwse complex van de abdij van Fiastra, een van de best bewaarde en belangrijkste monumenten uit midden Italië.  

the abbey of Fiastra in the middle of woods, Marche Italy

Hier kun je je bewonderen over het spel van licht en de prachtige kleuren. En genieten van de stilte en ruimte. Deze suggestieve omgeving creëert een nieuw ruimte-tijd concept die vruchtbare grond is voor nieuwe overpeinzingen, nieuwe gedachten, nieuwe inspiratie, een nieuwe manier van zien of interpreteren. Van het eigen leven maar ook van Het leven. Deze omgeving verrijkt de yogavakantie in Italië, het geeft verdieping, rust en inspiratie.

Abbey of Fiastra, order of Saint Bernard of Clairvaux

Deze plekken zijn een tastbaar spoor van een verleden en een manier van leven dat er niet meer is, maar wel zo voelbaar is tijdens je verblijf hier, zoals het levensritme in harmonie met de natuur, en de idealen.

Een verademing voor ieder stadsmens, of voor ieder persoon met een vol en druk bestaan. Bij het betreden van de verschillende ruimtes is de goddelijke inspiratie direct voelbaar. Het ritme van de kapitelen, de oneindig hoge muren, de houten balken, suggestieve bogen en met fresco’s beschilderde nissen zorgen voor een unieke atmosfeer.

 

Met de bouw van de kerk begon een groep monikken in 1142, het complex groeide vervolgens uit met verschillende zalen, zoals de eetzaal voor de broeders en de olijfoliezaal, en het ondergrondse magazijn in de vorm van een labyrint.Marche, Italie, abdij van Fiastra

Hier leefden en werkten een groep broeders samen volgens de regel van Sint Benedictus: Orat et Laborat. Een deel van de dag gewijd aan studie en gebed, en een deel gewijd aan werken.

holiday-italy In de Sala del Capitolo werd dagelijks uit de geschriften van Sint Benedictus gelezen. Deze zaal met stenen bogen en gekleurd metselwerk is zeer geliefd bij filmmakers.

De lekenbroeders mochten werken en bebouwden de vele hectaren grond die door landeigenaren door de eeuwen heen werden geschonken aan de abdij. Zij waren zelfvoorzienend en deden dit deel van Italië opbloeien.

abdij van Fiastra Italie

De prachtige kloostergang met in het midden de waterput geeft toegang tot de keukens, de moestuin en het aangebouwde paleis Palazzo Giustiniani Bandini met de Engelse tuin.

 

Hier wordt je herinnert aan de mogelijkheid te leven volgens het nastreven van het hogere, van idealen. Maar vooral van liefde en nederigheid, en leven in sereniteit, wetende dat we altijd worden vergezeld door een groter geheel.

 

Abbey-Fiastra-Marche-Italy

Phaedra de Zeeuw heeft als “een pelgrim, een pelgrim van kunst” (Bernard Berendson, Pellegrinaggi d’arte) kloosters, kerken, middeleeuwse bezettingen en glorieuze Renaissance steden in Marche, Italië, bezocht, aanschouwd en bestudeerd en geeft je tijdens de yogavakantie graag haar kennis door of leuke tips voor het bezoeken van inspirerende plekken.

 

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestDeliciousEmailShare